Cum deschizi o casa de moda in Romania ?


 A. STUDII MINIME NECESARE :
1.Trebuie sa aveti o diploma de licenta sau certificare ANC ca sunteti designer vestimentar, in caz contrar trebuie sa angajati unul.
2. Diploma care atesta calitatea de mai sus o puteti avea dupa parcurgerea studiilor noastre de 10 luni, sau mergand la o universitate de arte fie aici, fie in afara timp de 3 ani.
3. Pe diploma trebuie sa scrie clar: SPECIALIST DESIGN VESTIMENTAR, in caz contrar aveti studii incomplete care trebuiesc revizuite si completate. Diplome de participare, cursuri de 2-3 saptamani, scoli de vara, ateliere, workshopuri si alte paleative de genul REPREZINTA TIMP SI VISE IROSITE.
4. Diplomele trebuiesc avizate de catre Min.Invatamantului si Muncii, fiind insotite dupa caz de suplimente care atesta competentele d-vs.
5. CONCLUZIE: FARA DIPLOMA ….NU SE POATE !

B. PERSONAL MINIM CASA DE MODA :
1. Designerul vestimentar : realizeaza cap-coada propunerea de colectie, de la schita rapida pana la cea tehnica si coordoneaza punerea in opera de catre modelier a tuturor prototipurilor finale.
2. Constructorul de tipare : realizeaza cap-coada tiparele colectiei propusa de catre designer, urmand mai apoi sa definitiveze, digital gradarea fiecarei piese de vestimentatie in parte.
3. Modelierul: realizeaza in directa colaborare cu designerul fiecare dintre piesele colectiei, acestea fiind considerate ca si,,serie zero,, putand fi utilizate in prezentarile de podium ulterioare.
4. Personal de realizare: confectionere, retusiere si croitorese, in cazul in care aveti deja colectia realizata si tiparele facute inclusiv gradarea pe masuri finale, iar prototipurile completeaza colectia, puteti merge la orice fabrica, atelier de productie sa le realizati.
NU TREBUIE SA AVETI D-VS ANGAJATI !
5. CASA DE MODA LA INCEPUT POATE FUNCTIONA CU ECHIPA DE 3 PERSOANE !

C. UTILAJE NECESARE PROCESULUI DE PRODUCTIE:
1. La inceput in cazul in care nu doriti o investitie majora puteti alege varianta de a produce piesele de vestimentatie intr-o alta locatie.
2. In cazul in care doriti atelier in cadrul casei de moda, puteti opta pentru o dotare minimala, dar care sa va ajute la rapiditatea obtinerii produsului final, printre masinile necesare enumeram: masina de cusut liniara, triploc, butoniera si masa de calcat industriala .
3. FUNCTIE DE BUGET PUTETI COMBINA UTILAJELE PROFI CU CELE HOBBY .

D. PUBLICITATE, PROMOVARE si PR :
Pentru inceput aveti nevoie de un site ceva mai complex in cazul in care doriti sa vindeti produsele, o pagina de FB,publicitate pe FB si Google si desigur o persoana care stie ce inseamna SEO. Separat ajuta un PR pentru evenimente si iesiri ,,pe sticla,, insa la inceput va consuma mult din buget, deci NU RECOMANDAM !
ATENTIE: CEA MAI BUNA PUBLICITATE ESTE CALITATEA PRODUSELOR SI A MATERIALELOR FOLOSITE !
Aceasta este o scurta prezentare care speram sa fie de folos tuturor celor ce ne-au chestionat vis a vis de o posibila cariera in domeniu.
Aveti intrebari ? Ne gasiti aici :
Str. Cezar Bolliac nr. 60 — 62 , Sector 3,
Bucuresti (Zona Piata Alba-Iulia)
ORANGE : 0744 685 670
COSMOTE: 0766 736 727
RDS: 0314 258 428
e-mail : institutuldemoda@gmail.com

Echipa IDM-ST

Speak Your Mind