Colectia Ordinul Dragonului – Feeric Fashion Days

modern-fashionista-logoo

Feeric Fashion Days Sibiu 2015 – Day 5 – Gala

iulie 16, 2015

Simona Oprea Institutul de ModaFinal Feeric Fashion Days 2015

Va scriu cu putina intarziere, dar iata-ma cu ultimele detalii ale povestii Feeric Fashion Days Sibiu 2015. Festivalul care a avut startul in Alba Iulia s-a terminat la Sibiu printr-o gala de exceptie, dar sa incepem cu inceputul.

Asa cum v-am obisnuit, Feeric Fashion Days ne-a purtat in cele mai frumoase locatii din Sibiu, atipice pentru prezentari de moda, dar cu un impact vizual deosebit. Ultima zi am ajuns intr-un loc pe poveste, in Palatul de Vara al baronului Brukenthal din Avrig, situat la aproximativ 20 km de Sibiu. In aceasta locatie de vis am urmarit o prezentare de moda pe masura, o colectie feminina si seducatoare, semnata de designerul olandez Michelangelo Winklaar.

Dupa vizionarea acestei colectii ne-am intors in Sibiu pentru o noua prezentarea, cu siguranta, cel mai spectaculos fashion show al festivalului. Intr-un cadru fermecator, sub porticul Bisericii Evanghelice din Piata Huet am urmarit colectia colectiva a Institutului de Moda „Salomeia Truta”, Ordinul Dragonului, un ansamblu de creatii pline de mister si de personalitate.

Aceasta colectie a adus spectacol si culoare pe strazile Sibiului. Am regasit aici creativitate, coafuri impresionante si un machiaj artistic, pe masura, tinute pline de magnetism si costume de scena care au impresionat publicul si au fost aplaudate la scena deschisa. Este fara indoiala, momentul care mi-a placut cel mai mult din ultima zi a festivalului.

Va las sa va delectati cu imaginile reprezentative, care spun mai mult decat o mie de cuvinte.

Institutul de Moda Salomeia Truta Feeric Fashion Days

Institutul de Moda Salomeia Truta Feeric Fashion Days 2015

Institutul de Moda Salomeia Truta Feeric Fashion Days Sibiu

Institutul de Moda Salomeia Truta Feeric Fashion Days prezentare

Institutul de Moda Feeric Fashion Days prezentare

Institutul de Moda Feeric Fashion Days Sibiu2 prezentare

Salomeia Truta prezentare Sibiu feeric fashion daysFoto: Horatiu Curutiu

Cele 30 de tinute au avut ca sursa de inspiratie legenda domnitorului Vlad Tepes.

Echipa care a realizat aceasta colectie este compusa din studentii de la design: Mihaela Dobrica, Simona Oprea, Suica Ana Maria, Filomena Chifor, absolventa Cricss din promotia feb 2015, carora li se alatura designerul Salomeia Truta, care are si o experienta de 5 ani in realizarea de costume pentru productii teatrale.

Institutul de Moda Feeric Fashion Days prezentare SibiuFoto: Institutul de moda

Proiectul a primit sprijinul echipelor de studenti de la cursul de constructie tipar, croitorie si stilism: Corina Necula, Catalina Bajanaru, Tanea Raru si lector Florentina Monea. Acesta colectie extraordinara a fost realizat in doar doua luni de catre o echipa minunata.

Making of Intitutul de modaFoto: Institutul de moda

Cu siguranta, nu a fost usor, s-a muncit foarte mult, dar tot efortul a meritat din plin si a fost incununat de succes. Stiu din proprie experienta cat de greu este sa realizezi o colectie vestimentara intr-o jumatate de an, nu in doua luni, asadar, personal, tin sa felicit toata echipa institutului pentru ceea ce a realizat!

La cateva ore dupa aceasta prezentare a urmat Gala Feeric Fashion Days.

 

Echipa IDM-ST multumeste d-nei Cristina Candea pentru amabilitatea de a facilita preluarea articolului de pe pagina ,, Diary of A Modern Fashionista,, .

Link sursa: http://amodernfashionista.com/ro/feeric-fashion-days-sibiu-2015-day-5-gala/#more-2456

Speak Your Mind