– Institutul de moda –

Salomeia
Truta

Institutul de Moda ,,Salomeia Truta,, este ideea designerului care ii da si numele manager fondator , designer specialist Salomeia Truta care are ca si experienta 20 ani in domeniul modei atat in zona de productie, creatie cat si ca si specialist in realizarea tiparelor in format digital prin cunostinte aprofundate de CAD in baza masterului absolvit la Universitatea Gh. Asachi din Iasi in anul 2017 . Astfel utilizand metode de lucru specifice scolilor de moda cu traditie se va incerca formarea unor noi generatii de creatori care sa poata face cu succes fata provocarilor concurentei internationale . Titulatura de institut de moda este aplicata aproape tuturor scolilor de moda din lume, deoarece se bazeaza pe domeniul educatiei si cercetarii in disciplinele de design vestimentar. Acest sistem de educatie este in continua evolutie avand la baza un laborator ( atelier ) capabil de a gandi si regandi cu o misiune clara si de a oferii tinerilor creativi o formare completa ce poate fi denumita „cultura de proiect „ ce-i va insoti pe tot parcursul vietii . Tocmai pentru acest proces de creatie constant , Institutul de moda este mai mult decat o scoala , este un Centru de moda unde noua generatie se poate dezvolta, formand profesionisi desavarsiti ce vor parcurge toate fazele de lucru folosite la momentul actual in toata lumea modei.

Institutul de Moda Salomeia Truta este singura scoala de moda din Romania specializata exclusiv pe cursuri in domeniul modei fapt care garanteaza insusirea notiunilor de croitorie, realizare tipar de croitorie manual si in CAD performant Gemini cat si specializare in design vestimentar – competente complete. Astfel in momentul de fata institutul de moda se defineste ca o entitate deosebita mai ales ca 2 dintre cursuri cel de croitorie barbati si tipar digital competente CadGemini sunt unice in tara la momentul de fata.

Evidentiem din start faptul ca in ultmii ani numarul absolventilor care au deschis afaceri in moda sau sunt in proces de lansare marci proprii este in continua crestere si enumeram cateva dintre aceste noi brand-uri care sunt realizate de catre acesti absolventi : Womanland; Alexievici Couture; LureStudio; David Tailor; Sprezza; Lari Ganea Boutique; IrinaSofia; Reea Mazilu; Buga Cezara; Tincu Anamaria; NoMachina Store; Lumiere; Kardy Fashion; Irina Balasa; Masty; sau Gabrinis.
Astfel dupa o activitate sustinuta de 5 ani de la deschidere institutul numara peste 900 de absolventi fiind premiat cu titlul de ,,Cea mai buna scoala de moda din Romania 2015 si 2016,, fapt care ne onoreaza si ne obliga pentru anul 2017 la o performanta similara, echipa institutului focusandu-se tot timpul pentru ca rezultatul cursurilor sa fie obtinerea de informatii si cunostinte solide care vor ajuta viitorul absolvent in vederea obtinerii unui job bun sau inceperea unei afaceri in domeniu. Pregatirea lor este realizata in 4 sali de curs moderne dotate cu echipamente specifice avand alaturi o echipa omogena formata din 6 lectori pregatiti in toate calificarile si specializarile ANC din portofoliul institutului, astfel cursantii au la dispozitie absolut tot ceea ce este necesar pentru a realiza produsul final cat si colectiile personale, vizand la absolvire un calificativ maximal la examenele ANC .

Este evident ca rezultatele constant bune din ultimii ani se datoreaza si prezentelor absolventilor si studentilor institutului la cele mai importante show uri fashion din tara printre care enumeram: Bucharest Fashion Week Spring & Winter Ed.; InfoFashion Festival Sinaia; Feeric Fashion Week; Muntenia Fashion Days; Culorile toamnei etc.
Infiintarea acestui institut are la baza ideea de a impleti procesul tehnologic si creativitatea in conformitate cu logica pietei si principiile de formare de inalta calitate dezvoltand o metoda de predare unica ce va fi sustinuta in proportie de 80 % prin probe practice , ceea ce inseamna ca la terminarea studiilor, orice persoana formata in cadrul institutului va putea aplica fara probleme pentru un post din domeniul pentru care a fost pregatit.
Pe o piata dominata de ,, suvenirul,, asiatic ,ale carui influente au sterilizat imaginatia si bunul gust stigmatizandu-le cu pecetea kitsch-ului , iata ca in sfarsit cineva are curajul sa devina prim-solistul revenirii etichetei si naturaletei romanesti in acest domeniu, vaduvit in ultimii ani de existenta unui curent new  age care sa renegocieze pozitia noastra in fashion list-ul mondial .

Apare ca o necesitate aparitia unei institutii de invatamant de specialitate construita pe scheletul unei echipe talentate si cu dorinta de afirmare care sa dea valenta talentelor incipient dezvoltate la tanara generatie, cat si slefuirea celor deja existente si care accepta perfectionarea continua ca mijloc de desavarsire in noianul de tendinte ale secolului al- XXI-lea.

Institutul de Moda ,,Salomeia Truta ,, va promite ca odata ce ii veti trece pragul nu veti fi dezamagiti, talentul d-vs se va completa cu o programa 100% vestica, iar dorinta de a te afirma in acest domeniu extraordinar al viziunilor despre viitor poate sa devina realitate.

 

Echipa de comunicare Institutul de Moda “Salomeia Truta”

 

– Contactati-ne –

Str. Cezar Bolliac nr. 60 – 62 , Sector 3
Bucuresti ( Zona Piata Alba-Iulia )

RDS: 0314 258 428

Orange: 0744 685 670

Telekom: 0766 736 727

institutuldemoda@gmail.com