– Institutul de moda –

Salomeia
Truta

Institutul de Modă ,,Salomeia Truță” a fost fondat de designerul Salomeia Truță în anul 2012.

Datorită experienței sale de peste 25 ani în domeniul industriei textile, Salomeia Truță a vrut să aducă un suflu nou în industria modei înființând  prima școală din Romania de formare profesională specializată în domeniul confecțiilor textile, având capacitatea de a-și asuma experiențele practice prin realizarea propriilor programe de formare și suporturi de curs ce s-au dovedit a fi de un real succes, verificând constant feedback–ul în sistemul de producție.

Institutul de Modă Salomeia Truță este o școală 100%  românească ce și-a căpătat un renume prin profesionalismul de care dă dovadă  și prin susținerea de cursuri de formare profesională doar din domeniul modei, având totodată susținerea atelierelor și fabricilor prin cererea foarte mare de ofertă de muncă pentru cursanții nostri. În anii 2015 și 2016 Institutul a fost premiat cu titlul de ,,Cea mai bună școală de modă din România” fapt care ne onorează și ne obligă la a performa în contunuu.

„Institut de modă” este o titulatură ce se aplică aproape tuturor școlilor de moda din lume, deoarece se bazează pe domeniul educației și cercetarii disciplinelor de design vestimentar, construcție de tipar, sistem CAD de proiectare, cât și croitorie clasică sau 3D. Acest sistem de educație este în continuă evoluție având la bază o echipă cu o misiune clară capabilă de a gândi și de a oferi tinerilor creativi o formare completă ce poate fi denumită „cultura de proiect” ce-i va insoți pe tot parcursul vieții. Tocmai pentru acest proces de creație constant, Institutul de Modă Salomeia Truță este mai mult decât o școală, este un Centru de modă unde noua generație se poate dezvolta, formând profesioniști desăvârșiți ce vor parcurge toate fazele de lucru folosite la momentul actual în lumea modei.

Misiunea Institutului de modă este aceea de a forma noi generații, răspândind și păstrând la un standard cât mai înalt competențele și secretele ocupațiilor profesionale din domeniu atât pentru designul vestimentar, constructorul de tipare cât și pentru croitorie astfel putând face față cu succes provocărilor pieței naționale și internaționale din industria modei ajutați fiind și de echipele de formatori ce se focusează pe transmiterea de informații și cunoștințe cât mai solide care să ajute viitorul absolvent în obținerea unui job nou sau începerea propriei afaceri.

Numărul absolvenților care au deschis afaceri în industria textilă sau sunt în proces de lansare de mărci proprii este în continuă creștere. Printre aceștia enumerăm câteva brand-uri/ateliere : Womanland, Alexievici Couture, LureStudio, David Tailor, Sprezza, Lari Ganea Boutique, Irina Sofia, Reea Mazilu, Buga Cezara, Tincu Anamaria, NoMachina Store, Lumiere, Kardy Fashion, Irina Balasa, Masty si Gabrinis.

Institutul de Modă Salomeia Truță va susține talentul și dorința dvs. de a descoperi munca ce se ascunde în spatele cortinei care atunci când se ridică te fascinează și te face să visezi la o lume de basm făcându-te să uiți enormul efort depus înaintea triumfului.

 

 

– Contactati-ne –

Str. Cezar Bolliac nr. 60 – 62 , Sector 3
Bucuresti ( Zona Piata Alba-Iulia )

RDS: 0314 258 428

Orange: 0744 685 670

Telekom: 0765 657 752

institutuldemoda@gmail.com