Constructorul de tipare: sfaturi pentru o colaborare fructuoasa

Constructorul de tipare ar trebui sa fie vazut drept inginerul unui designer vestimentar.

Constructorul de tipare are parte de o conceptie total gresita in lumea modei si deseori este plasat pe locul doi, dupa designer, cu toate ca are cunostinte solide in proiectare, constructie si design. Aceste abilitati sunt necesare pentru a da viata unui desen bi-dimensional. Sa iti doresti sa scoti ce e mai bun dintr-o colaborare cu constructorul de tipare, ar trebui sa fie o prioritate. Bineinteles, daca iti doresti sa aprofundezi aceasta meserie, poti apela la cursul de constructor tipare oferite de Institutul de Moda Salomeia Truta.

Schite si desene

Desenele clare si detaliate, bine puse la punct sunt necesare inainte de intalnirea cu constructorul de tipare. Aceste schite ar trebui sa includa toate detaliile de cusatura si design din toate pozitiile. Detaliile cusaturii trebuie desenate clar si specificat tipul fiecareia in parte. Detalii precum tipurile de buzunare, forma gulerului si alte detalii ar trebui puse in evidenta, marite si sa aiba incluse toate masuratorile. Tine minte faptul informatiile oferite constructorului nu sunt niciodata prea multe. De fapt, cu cat informatiile sunt mai multe si detaliate, cu atat constructorul va putea sa estimeze un timp corect de finalizare.

cum sa colaborezi cu constructorul de tipareMasuratori: corp

Daca constructorul cu care colaborezi are propriile tabele de masuratori, trebuie sa ii dai tu masuratorile dupa care lucrezi. Masuratorile tale vor fi comparate cu masuratorile standard ale constructorului si modificate in cosecinta.

Masuratori: articolele de imbracaminte

Un set complet de masuratori trebuie sa fie inclus pe schitele si desenele tale pentru a detalia aspecte precum gulerul sau latimea mansetelor. Latimea piciorului pantalonilor sau a fustei trebuie mentionate. Detalii precum „cat de jos este gulerul in V al rochiei” sau „cat de lungi sau scurte sunt manecile” nu trebuie lasate pe seama constructorului de tipare.

Potrivirea generala a imbracamintei

Pentru a scoate tot ce e mai bun din colaborarea cu constructorul, ai grija sa-i specifici daca iti doresti un look potrivit sau oversized/relaxat. Acest tip de informatie va asigura o potrivire corecta cu forma corpului clientului.

Sabloanele

Constructorul de tipare foloseste sabloane pe care le va folosi pentru crearea modelelor realizate de designer. Multi constructori de tipare vor avea propriile sabloane, dar daca le ai deja pe ale tale, da-le constrctorului pentru a lucra pe ele.

Materialul produsului final

Nu ar avea sens sa lucrezi pe tipare cu exceptia cazului in care stii exact din ce tip de material va fi realizat produsul. Exista materiale diferite si compozitii de materiale diferite care au un anume efect asupra modelului final. Prin urmare, constructorul trebuie sa stie ce tip de material vei folosi. Si latimea materialului este o informatie importanta pentru constructor. Acest amanunt este important si te va ajuta sa economisesti la taierea materialelor.

Fixari

Totul sta in detalii! Pentru o colaborare cat mai eficienta cu constructorul de tipare, este important sa iei in considerare toate detaliile de design pe care vrei sa le incluzi in proiectarea modelului. Acesta te poate sfatui cu privire la anumite detalii din cauza unor consideratii tehnice de care s-ar putea sa nu fiti constienti.

Related Posts