Cursul constructor tipare | Principii de baza

Cursul constructor tipare este primul pas pentru un inceput de cariera in industria hainelor.

Cursul constructor tipare iti deschide drumul catre un domeniu extrem de apreciat. Constructorii de tipare indeplinesc un rol important atat in lumea modei cat si in cea a croitoriei. Ei sunt responsabili cu preluarea ideilor designerilor vestimentari si transformarea acestora in tipare viabile care, intr-un final, vor deveni un articol de imbracaminte.

Pentru rezultatul final dorit, constructorii de tipare trebuie, de cele mai multe ori, sa defineasca modelul initial propus si sa colaboreze indeaproape cu designerii.

Pentru cei care doresc o cariera in domeniu, avem cateva sugestii care pot fi de ajutor:

Intelegerea rolului de constructor tipare

Indiferent de cariera pe care doresti sa o urmezi, trebuie sa ai macar o intelegere de baza a indatoririlor si responsabilitatilor. In industria modei, articolele de imbracaminte incep cu un design sau doar cu o idee a unui designer. Constructorii de tipare traduc aceste idei sau modele intr-un tipar de hartie. De cele mai multe ori, schita initiala este pur conceptuala. Constructorul de tipare are responsabilitatea de a furniza detaliile care sunt necesare pentru finalizarea proiectarii si crearii unui model final viabil.

Prin urmare, trebuie sa detii cunostinte profesionale cu privire la tesaturi si cusut. Astfel vei putea sa proiectezi modele de tipare care respecta conceptul designului dorit. Constructorii de tipare au abilitatea de a dezvolta modele de tipare manual sau cu ajutorul programelor de redactare computerizate (Gemini CAD).

Cursul constructor tipareObiectivele educationale

Strategia recomandata este inscrierea la cursuri acreditate in cadrul unei scoli de moda (evitati institutiile care ofera cursuri din multiple domenii, necorelate intre ele). Un astfel de curs are ca rezultat o diploma asociata sau un certificat acreditat. In paralel sau dupa terminarea cursului se pot lua si cursuri individuale pentru confectionarea modelelor, anatomie sau/si cusut pentru o pregatire mai intensa.

Imbunatateste-ti cunostintele

Unul din cele mai bune moduri de afirmare in acest domeniu este internship-ul alaturi de un designer experimentat sau o companie de design cunoscuta. Doar asa poti dobandi cunostinte de nepretuit si o experienta de munca care iti poate aduce si contacte de angajare pe viitor.

Pozitia de incepator

Un mod in care poti incepe o cariera in domeniu, dar fara niciun fel de experienta, este sa iei in considerare pozitia de gradator tipare sau taietor de tesaturi (am dat doar doua exemple din multitudinea de oportunitati). La fel ca internshipul sau ucenicia, aceste pozitii asigura experienta de munca si cunostinte care sunt valabile si pentru postul de constructor tipare. Odata ce ai dobandit experienta necesara si te simti pregatit/a, poti trece la urmatorul nivel.

Related Posts