Inceputul carierei in design vestimentar

Inceputul carierei in design vestimentar si pasii simpli pe care ar trebui sa ii urmezi.

Inceputul carierei in acest domeniu poate parea oarecum intimidant pentru unele persoane. Ambitia si talentul absolventilor Institutului de Moda Salomeia Truta din cadrul cursurilor de design vestimentar alaturi de echipa noastra a dat, pana in prezent, rezultate promitatoare.

Pasul 1

Finalizeaza cursuri acreditate de design vestimentar

Pentru a pasi in aceasta industrie extrem de competitiva, viitorii designeri vestimentari trebuie sa isi perfectioneze abilitatile cu ajutorul unui curs acreditat. Studentii vor dobandi o diploma dupa finalizarea cursurilor. In general, orele de curs vor contine informatii despre istoria modei, a textilelor, desenelor/schitelor si crearea tiparelor. Se va incepe de la zero, cursul fiind destinat tuturor celor pasionati, dar care nu detin cunostintele necesare.

Pasul 2

Perfectioneaza-ti abilitatile prin experienta practica

Absolventii au nevoie de practica pentru slefuirea abilitatilor. Ei trebuie sa inteleaga procesul de la executarea unei idei de design pana la produsul finit. Aceasta practica va fi inceputa inca din timpul cursurilor. Spre deosebire de alte scoli de moda, punem accentul si pe acest aspect.

Inceputul carierei in design vestimentar

Pasul 3

Invata afacerea designului vestimentar

In spatele oricarui fler creativ din industria modei sta viziunea afacerii de care are nevoie orice companie la inceput de drum. In afara cunostintelor si a talentului creativ, orice aspirant la titlul de designer vestimentar trebuie sa stie si ce se afla in spatele culiselor. Aspecte precum marketing, vanzari sau finante trebuie explorate si bine stapanite.

Pasul 4

Realizarea portofoliului

Punerea in evidenta a calitatilor creative trebuie sa fie realizata prin crearea unui portofoliu. In acest mod ei isi vor arata indemanarea si sensibilitatea artistica. Studentii isi vor incepe portofoliul inca din timpul cursurilor de design vestimentar. Astfel, ei vor pune in evidenta calitatile pe care le detin: schitarea, cusutul si crearea tiparelor.

Pasul 5

Fii in pas cu tendintele

Industria modei se schimba continuu, de la sezon la sezon. Din aceasta cauza, este foarte important sa fii la curent cu tendintele actuale. Din fericire, este cat se poate de usor si in acelasi timp este foarte relaxant. Asigura-te ca rasfoiesti periodic reviste din industria modei si ca cercetezi articolele online disponibile.

Related Posts