Diferenta intre designer vestimentar si stilist vestimentar

Diferenta intre designer vestimentar si stilist vestimentar poate provoca confuzie, uneori.

Diferenta intre designer vestimentar si stilist vestimentar nu este clara pentru majoritatea oamenilor. De cele mai multe ori, aceasta confuzie pleaca de la faptul ca multi stilisti sunt si designeri vestimentari. De exemplu, Tom Ford, un cunoscut designer vestimentar a fost totodata si un foarte bun stilist.

Designerul vestimentar

Nu este necesar ca un designer vestimentar sa fie un stilist priceput. Designerul creeaza imbracaminte. Activitatea principala este schitarea tinutei sau a unei componente vestimentare, crearea modelului, alegerea materialului si a garniturilor, coaserea Diferenta intre designer vestimentar si stilist vestimentarsi potrivirea hainelor. Daca articolul de imbracaminte este destinat producerii in masa, exista o persoana de legatura cu fabrica care se asigura ca fiecare articol este in conformitate cu planul stabilit. Produsul final al unui designer vestimentar este imbracamintea in sine.

Stilistul vestimentar

Este acea persoana care alege imbracamintea si/sau accesoriile pentru o reclama sau un editorial de moda. Pentru un stilist sunt multe categorii de potentiali clienti. Stilistul vestimentar poate fi angajat de catre o celebritate care doreste sa fie imbracata fie pentru un eveniment de covor rosu, fie pentru viata de zi cu zi. Fisa postului poate varia foarte mult. Unii stilisti lucreaza la proiecte precum clipuri muzicale, actionand ca un designer de costume pentru crearea unui look unic.

Diferenta intre designer vestimentar si stilist vestimentar poate fi inexistenta pentru multi tocmai pentru ca cei doi lucreaza foarte strans, iar scopul lor este imaginea impecabila a clientului. Cu toate astea, fiecare designer in parte trebuie sa isi asume meritele in mod separat pentru ca ambii contribuie la imaginea finala perfecta.

Designerii vestimentari trebuie sa stapaneasca urmatoarele abilitati:

  • Intelegerea tendintelor
  • Schitare si ilustrare
  • Material, design de materiale si manevrare
  • Crearea si coaserea tiparului
  • Gradare si analiza de potrivire a articolului vestimentar
  • Comunicare si marketing

Stilistii vestimentari trebuie sa aiba urmatoarele abilitati:

  • Cunoasterea tendintelor in industria modei, bijuteriilor, stilul de viata, industria de make up si hair stylist
  • Intelegerea culorilor, a nuantelor pielii si a tipurilor de corp
  • Sa fie mereu la curent cu colectiile designerilor, dar si cu produsele aferente fiecarui sezon
  • Abilitatea de a colabora cu fotografi si alti experti pentru a intelege cum functioneaza o sedinta foto

Related Posts