Buga Cezara – designer vestimentar

Buga Cezara este absolventa a cursului de design vestimentar din cadrul Institutului de moda “Salomeia Truta” din București.

Nascută in ChisinauBuga Cezara este absolventa a cursului de design vestimentar, frumoasa moldoveanca prezinta un interes pentru moda incă din copilarie, de pe vremea cand confectiona hainute pentru papusile ei impreuna cu bunica acesteia, recunoscuta ca cea mai mare croitoreasa din orasul Ungheni, Republica Moldova. De asemenea, Cezara a făcut o pasiune si pentru arta, mostenind talentul de la unchiul ei, care a fost pictor. Aceasta sufera de hipoacuzie bilaterala si poarta implant cohlear care o ajuta sa auda, insa, în ciuda acestui ” defect”, incearca din rasputeri sa lupte cu stereotipurile celorlalti pentru a-si indeplini visul si a ajunge un designer de succes.

Buga Cezara este un brand pentru adolescentii care apreciaza si inteleg produsele vestimentare deosebite, cu tipare complexe. La limita dintre arta si moda, creatiile vestimentare BC sunt sofisticate prin finisari si contemporane prin linii masculine imbinate cu culori feminine. Designerul intotdeauna prefera sa isi exprime sentimentele si opiniile prin creatiile sale despre viata si tot ce o inconjoara, creand astfel prima sa colectie complexa intitulata “Metamorphosis of shapes”, colectie care semnifica faptul ca, oricat de intunecata ar fi viata , trebuie sa vedem o pata de culoare macar pentru cateva clipe si sa stim cum sa purtam pe noi haina multumirii de sine, a fericirii si implinirii.

De la prima colectie continua cu cea de-a doua, creand astfel o legatura intre acestea. “Between black and white”, după cum a numit-o tanara designer, inspirata dintr-un joc de sah al vietii , prin care a vrut sa arate ca nu totul este roz, asa cum obișnuieste sa creada marea majoritate. Cei care poarta aceste elemente duc o lupta cu ei insisi. Practic, tinutele din prima colectie au o farama de sperante in ele, iar in a doua colectie ne arata ca toti ne putem schimba ori in bine, ori in rau .

Cele doua colectii ale designerului Buga Cezara au fost prezentate in cadrul evenimentului Bucharest Fashion Week 2016 si 2017. Planul designerului pe plan profesional este sa coloreze viata oamenilor si sa ii faca sa se simta diferiti in felul lor prin cât mai multe ținute deosebite, lasandu-și creativitatea sa isi faca de cap mai intai pe coala de hartie, pe podium si in viata de zi cu zi.

Designerul vestimentar Buga Cezara si colectia vestimentara

Related Posts